Bärkaka deluxe
Bärkaka deluxe
Ingredienserby Fladvad 25-30 bitar 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk Vaniljsocker 1 1/2 dl Rörsocker Strö 100 g rumsvarmt smör eller margarin 3 ägg Ostkräm 400 g Philadelphia cheese naturell 2 portionspåsar Marzan vaniljsås för kokning 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl Strösocker 1 liter bär (blåbär är speciellt gott!) Garnering färska bär Florsocker |
Klä en liten långpanna, cirka 25x35 centimeter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och rörsocker i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter i 175°. Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen. Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen. |
Kommentarer
Trackback