Bärkaka deluxe

Bärkaka deluxe
by Fladvad


25-30 bitar
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk Vaniljsocker
1 1/2 dl Rörsocker Strö
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ägg

Ostkräm
400 g Philadelphia cheese naturell
2 portionspåsar Marzan vaniljsås för kokning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Strösocker
1 liter bär (blåbär är speciellt gott!)

Garnering
färska bär
Florsocker


Klä en liten långpanna, cirka 25x35 centimeter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och rörsocker i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter i 175°.

Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen.

Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen.

lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback